Tvarohovo-brusinkový řez recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

5 vajec
180 g polohrubé mouky
1 Salko
1/2 prášku do pečiva
šťávu z 1/2 citronu
1 KL mandlového aroma
4 Pl vlažné vody
1 vanilkový cukr
brusinková marmeláda
piškoty
tuk
mouka na vymazání a vysypání plechu
Na krém:
2 pařížská smetana
250 g tvarohu
želatinový ztužovač za studena

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky si vyšleháme se Salkem, vodou, citronovou šťávou a mandlovým aroma. Z bílků a 1 vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh.

  2. Do vyšlehaných žloutků vmícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva a sníh. Těsto dáme do vymazaného a vysypaného plechu a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 30-35 min., záleží na troubě.

  3. Krém: Ušleháme si Pařížské šlehačky,vmícháme tvaroh. Želatinový ztužovač za studena si připravíme podle návodu. Vmícháme do krému.

  4. Vychladlý korpus potřeme brusinkovou marmeládou, poklademe piškoty. Na piškoty naneseme krém a dáme do chladna ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!