Tvarohovo-jablečné postrouhané řezy (bezvaječné) recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 150 g polohrubá mouka
- 50 g pšeničná celozrnná mouka (jemně mletá)
- 1 lžička kakaa (vrchovatá)
- prášek do pečiva 1/2 sáčku
- 2 lžíce mléka
- 1 lžíce rumu
- 1 lžíce cukr krupice (nebo vanilkový cukr),
- 125 g Hera(máslo)
- NÁPLŇ:
- 250 g měkký tvaroh
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce rumu
- 70 g cukr krupice
- 1/2 lžíce solamyl (nebo vanilkový pudink),¨
- 4 menší oloupaná jablka (kdo nemá rád nemusí je dávat).
Postup Tvarohovo-jablečné postrouhané řezy (bezvaječné)
Postup přípravy receptu
-
Na vál nebo do širší mísy vsypeme obě mouky, přidáme prášek do pečiva, kakao, cukr, promícháme, přidáme tekutiny - spojíme je s moukou v kašičku a pak přidáme nastrouhaný tuk. Vše pořádně ručně propracujeme, až nám vznikne hladké těsto které nelepí. Jednu třetinu těsta oddělíme a dáme do chladničky nebo mrazáku na ztuhnutí.
Mezitím si připravíme náplň. Všechny suroviny (až na jablka) si pečlivě vymícháme. Nakonec přidáme na jemné plátky nakrájená jablka a jemně promícháme. Dvě třetiny těsta si vyválíme, vložíme do formy, upravíme, mírně propícháme a vložíme na něj náplň.
Zbylé těsto vyndáme z chladu a postrouháme na hrubém struhadle na náplň. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C asi 20 min(záleží na troubě). Koláč necháme vychladnou a pak krájíme. Koláč je krásně křehký a pokud ho upečeme den předem nic se nestane.Koláč lehce zvláční a je jemný.