Tvarohovo-jablečné postrouhané řezy (bezvaječné) recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

150 g polohrubá mouka
50 g pšeničná celozrnná mouka (jemně mletá)
1 lžička kakaa (vrchovatá)
prášek do pečiva 1/2 sáčku
2 lžíce mléka
1 lžíce rumu
1 lžíce cukr krupice (nebo vanilkový cukr),
125 g Hera(máslo)
NÁPLŇ:
250 g měkký tvaroh
1 vanilkový cukr
3 lžíce rumu
70 g cukr krupice
1/2 lžíce solamyl (nebo vanilkový pudink),¨
4 menší oloupaná jablka (kdo nemá rád nemusí je dávat).

Postup přípravy receptu

  1. Na vál nebo do širší mísy vsypeme obě mouky, přidáme prášek do pečiva, kakao, cukr, promícháme, přidáme tekutiny - spojíme je s moukou v kašičku a pak přidáme nastrouhaný tuk. Vše pořádně ručně propracujeme, až nám vznikne hladké těsto které nelepí. Jednu třetinu těsta oddělíme a dáme do chladničky nebo mrazáku na ztuhnutí.

  2. Mezitím si připravíme náplň. Všechny suroviny (až na jablka) si pečlivě vymícháme. Nakonec přidáme na jemné plátky nakrájená jablka a jemně promícháme. Dvě třetiny těsta si vyválíme, vložíme do formy, upravíme, mírně propícháme a vložíme na něj náplň.

  3. Zbylé těsto vyndáme z chladu a postrouháme na hrubém struhadle na náplň. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C asi 20 min(záleží na troubě). Koláč necháme vychladnou a pak krájíme. Koláč je krásně křehký a pokud ho upečeme den předem nic se nestane.Koláč lehce zvláční a je jemný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!