Tvarohovo - pudinkový pohár s jahodami a želé recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

400 ml mléka
1 vanilkový pudink
krupicový cukr dle potřeby cca 3 lžíce
polotučný tvaroh ve vaničce tj. 250 g
zhruba 250 g čerstvých jahod
meduňka nebo máta na dozdobení
1/2 balení světlých bebe sušenek nebo i kakaových BeBe sušenek nebo piškotů
Na želé:
250 ml vody
ochucené a oslazené jahodovým sirupem nebo řídkým jahodovým džusem případně něco podobného
10 g granulované živočišné želatiny

Postup přípravy receptu

  1. Krém: Z mléka, vanilkového pudinku a 3 lžic cukru uvaříme běžným postupem hustější pudink. Návod na přípravu je i na pudinkovém sáčku,jen dáme méně mléka. Kastrůlek ihned těsně přikryjeme potravinářskou fólií a necháme zchladnout, nemusí se míchat a neudělá se škraloup. Pak přendáme do mísy, přidáme tvaroh a el.šlehačem prošleháme. Ochutnáme a případně dosladíme moučkovým cukrem. Jahody odstopkujeme, omyjeme a necháme okapat.

  2. Želé: Do ochucené studené vody zamícháme želatinu a necháme zhruba 10 - 15 minut nabobtnat. Pak za stálého míchání, buď přímo na sporáku nebo ve vodní lázni, pozvolna zahříváme až se želatina rozpustí. Teplota by neměla o hodně překročit 50°C a už vůbec nesmí projít varem - neztuhla by. Ale rozpustí se bez problémů do 50°C. Pak želé necháme zchladnout a použijeme ho, až když začíná mírně houstnout.

  3. Do sklenic čtvercového tvaru dáme na dno malinko krému, na to sušenku, opět krém + nakrájené jahody + krém + sušenka a nahoře musí být krém, který důkladně uhladíme až ke kraji. Dáme do chladničky vychladit, pak nahoru rozložíme nakrájené jahody a zalijeme mírně houstnoucím želé. Před podaváním dozdobíme meduňkou nebo mátou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!