Tvarohovo-strouhankové knedlíčky s ovocnou omáčkou recept

Top Recepty, Sladká jídla

Suroviny na recept

500 g tvarohu v kostce
140 g jemné strouhanky
2 menší vejce
2 lžíce cukru
4 lžíce rozpuštěného másla
špetka soli
---
300 g borůvek
200 g jahod
250 ml smetany 31%
cca 1 lžíce vanilkového pudinku
cukr podle chuti a kyselosti ovoce
špetka skořice

Postup přípravy receptu

  1. Do misky dáme tvaroh, vejce, strouhanku a zbytek surovin a zpracujeme v hladkém těsto. Odložíme na minimálně půl hodiny, ale klidně na hodinu do lednice.

  2. Mezitím uvaříme omáčku. Jahody nakrájíme nebo rozmixujeme (já je promixovala). Dáme společně s borůvkami do hrnce a malinko podlijeme vodou.

  3. Přidáme máslo, cukr a pár minut povaříme. Do smetany rozmícháme pudink, přidáme do omáčky a krátce povaříme do zhoustnutí. Omáčku dochutíme.

  4. Z odpočatého těsta odebíráme přibližně velké kousky asi velikosti ořechu. V dlaních vytvoříme kuličky, s těstem se výborně pracuje, není třeba podsypávat.

  5. Knedlíčky vhazujeme do vařící a osolené vody. Vaříme pomalým varem ca 7-9 minut. Uvařené knedlíčky vytáhneme, necháme okapat a podáváme polité omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!