Tymiánový losos s teplým celerovým salátem recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 4 porce lososa
- 2 čajové lžičky čerstvého tymiánu
- 4 stroužky česneku
- 80 ml olivového oleje
- mořská sůl
- Celerový salát:
- 1 kg celeru pokrájeného na nudličky
- 240 ml zakysané smetany
- 150 ml smetany na šlehání
- 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 2 čajové lžíce dijonské hořčice
- sůl
- pepř
Postup Tymiánový losos s teplým celerovým salátem
Postup přípravy receptu
-
V rendlíku smícháme smetany, citrónovou šťávu a hořčici.
Podle chuti osolíme, opepříme a zahříváme na slabém plameni.
Přivedeme k varu a asi 3-4 minuty povaříme, aby byla směs krásně hladká.
Pak přidáme nudličky celeru a prohřejeme.
Dáme stranou a udržujeme teplé.
Tymián pepř, česnek, sůl a olej smícháme v misce.
Směsí potřeme porce lososa a z obou stran ho asi 5 minut grilujeme.
Podáváme společně s teplým celerovým salátem.