Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci recept

Top Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny na recept

1 uzené vepřové koleno s kostí (cca 1,5kg)
300 ml černého piva
200 g kuliček červeného rybízu (mraženého)
3 lžíce rybízové marmelády
1 lžíci na jemných slzičkách nastrouhaného zázvoru
2 lžičky granulovaného česneku
1 plátek másla o síle 2cm

Postup přípravy receptu

  1. Do kameninové nádoby pomalého hrnce dáme pivo, rybíz, marmeládu, zázvor a česnek a vše vařečkou promícháme.

  2. Koleno opláchneme, přidáme do hrnce, přiklopíme poklicí, nastavíme II.stupeň a vaříme 5 hodin.

  3. Poté měkké koleno vytáhneme, vykostíme a naporcujeme.

  4. Šťávu z hrnce přelijeme do kastrůlku a prudkým varem zredukujeme na hustější omáčku, kterou zjemníme plátkem másla.

  5. Na přílohu se hodí bramborový knedlík nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!