Vajíčka se salámem a cibulkou recept

Top Recepty, Pro začátečníky

Suroviny na recept

- 2 vejce
- 10 cm točeného salámu
- 1 cibule
- sůl
pepř
- cherry rajčata
- tatarka
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky asi 1x2cm, salám také nakrájíme na kostičky 2x2cm.

  2. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a cibuli i salám dáme opékat, průběžně mícháme.

  3. Když je lehce opečené, směs lehce rozhrneme, do pánve klepneme dvě vajíčka a směs do bílků zase lehce přihrneme. Na mírném ohni smažíme asi 2 minutky, jakmile je bílek hotový a okolo žloutku je jen syrový kruh z bílku, vypneme plamen. Pánev přikryjeme pokličkou a asi 1-2 minuty necháme dojít.

  4. Hotový pokrm nemá konzistenci omelety, místy je salám a cibule spojena vajíčkem, místy je volně. Postupně přendáme opatrně na talíř, pozor, abychom nepotrhali žloutek a ozdobíme bylinkami, rajčátky, přidáme tatarku či kečup. Na talíři lehce dosolíme a opepříme, ale uzenina je slaná už sama o sobě, tak pozor na přesolení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!