Valašské topinky recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 250 g drůbežích jater
- 1/2 střední cibule
- 100 ml vody
- 1/4 kostky masoxu
- 1 PL rovná hladké mouky
- špetka chilli koření
- 1/2 malého stroužku česneku (prolisovat)
- 5 krajíců chleba
- 1 vejce
Postup Valašské topinky
Postup přípravy receptu
-
Chleba namočíme jednou stranou do rozšlehaného vajíčka a usmažíme jen z té jedné strany.
Na pánev dáme trošku oleje, přidáme drobně nakrájenou cibuli a lehce osmahneme.
Játra nakrájíme na malé kousky, přidáme k cibuli, okořeníme chilli a chvíli podusíme.
Ve vodě rozšleháme mouku, zamícháme do jater, přidáme Masox a česnek a za občasného promíchání provaříme(asi 5 minut).
Játra dáme na chleba z té strany, jak je vejce.
Posypeme pórkem - v původním recetu je posypat strouhaným sýrem a pórkem.