Valašské topinky recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

250 g drůbežích jater
1/2 střední cibule
100 ml vody
1/4 kostky masoxu
1 PL rovná hladké mouky
špetka chilli koření
1/2 malého stroužku česneku (prolisovat)
5 krajíců chleba
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Chleba namočíme jednou stranou do rozšlehaného vajíčka a usmažíme jen z té jedné strany.

  2. Na pánev dáme trošku oleje, přidáme drobně nakrájenou cibuli a lehce osmahneme.

  3. Játra nakrájíme na malé kousky, přidáme k cibuli, okořeníme chilli a chvíli podusíme.

  4. Ve vodě rozšleháme mouku, zamícháme do jater, přidáme Masox a česnek a za občasného promíchání provaříme(asi 5 minut).

  5. Játra dáme na chleba z té strany, jak je vejce.

  6. Posypeme pórkem - v původním recetu je posypat strouhaným sýrem a pórkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!