Valentýnské bramboráčky recept
Top Recepty, ZdobeníSuroviny na recept
- Bramborák v prášku (nebo jaký máte rádi např. http://www.toprecepty.cz/recept/29652-barevne-podzimni-bramboracky/ - bez přibarvování)
- olej
- (forma - srdíčko původně slouží na dorty)
Postup Valentýnské bramboráčky
Postup přípravy receptu
-
Uděláme si bramborákové těsto, jak jsme zvyklí a jak máme rádi.
Rozpálíme si olej na pánvi, vložíme formu - srdíčko a vylijeme ji bramborákovým těstem. Lžící rozetřeme do všech koutů, výška těsta asi půl cm.
Asi po půl minutce až minutce zkusíme, jestli jde forma vyjmout - oddělíme ji opatrně od těsta, můžeme si trochu pomoci lžičkou.
Když je bramboráček zespodu již zlatavý a opečený, obrátíme a dosmažíme i z druhé strany. Bramboráčky podáváme se zeleninkou, skvělé jsou teď na konci zimy i se salátem z kysaného zelí (kys. zelí - nejlépe domácí, 1/4 l vody, 3 sachariny, 1/2 lžičky soli, ocet dle chuti, na malé kostičky nakrájená cibulka).