Vandrovníkovy plněné bulky recept
Top Recepty, Pro začátečníkySuroviny na recept
- 220 ml vody
- 4 lžíce oleje
- lžička cukru
- lžička drceného kmínu
- 1,5 rovné lžičky soli
- lžíce Bramboráku v prášku
- 50 g celozrnné žitné jemně mleté mouky
- 150 g pšeničné chlebové mouky
- 200 g hladké mouky
- 15 g droždí
- Na naplnění:
- plátky uzené krkovice
Postup Vandrovníkovy plněné bulky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto.
Vykynuté vytáhneme, propracujeme, pokud je třeba, podsypneme lžící mouky.
Rozdělíme na 6 dílů (asi po 110 g), z každého uděláme bulku a necháme 10 minut odpočinout.
Pak každou roztáhneme a zabalíme do ní 1-2 kousky plátku masa a takhle naplněnou dáme kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií.
Po nakynutí je potřeme vejcem, posypeme semínky, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme (200-210°C/20-25min).