Vánoční skořicové sušenky recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- 200 g hladké mouky
- 100 g změklého másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 lžíce mléka
- 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lžička mleté skořice
- 1 čajová lžička kakaa
- špetka soli
- 100 ml vody
- 1 čajová lžička mleté skořice
Postup Vánoční skořicové sušenky
Postup přípravy receptu
-
Přes síto jsem do mísy prosela mouku, špetku soli, prášek do pečiva, skořici a kakao. Suchou směs jsem promíchala a dala stranou.
Do robotu jsem dala máslo a nechala jsem ho vyšlehat do světlé pěny. Dále jsem přisypala moučkový cukr a opět jsem vše nechala důkladně prošlehat.
Do máslové pěny s cukrem jsem přidala vejce. Jakmile se vše spojilo, přilila jsem mléko. Do vzniklé hmoty jsem postupně přisypala suchou směs. Na závěr jsem vše v míse promíchala stěrkou a těsto jsem vyklopila na pracovní plochu.
Těsto bude zpočátku hodně lepit, takže bude potřeba přidávat mouku. Tu přidávejte postupně a vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinové fólie a uložte ho do lednice do druhého dne.
Druhý den těsto vyválejte na asi 5 mm silný plát a vykrajujte různé tvary. Tvary vložte na plech vyložený pečícím papírem.
Ve 100 ml studené vody rozmíchejte 1 lžičku skořice a vykrojené tvary tím potřete.
Plech vložte do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečte 15 minut.
Po upečení sušenky potřete znovu vodou se skořici a posypejte třtinovým cukrem.
Sušenky uložte do krabice nebo dózy a dejte do chladu.