Vánoční skořicové sušenky recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

200 g hladké mouky
100 g změklého másla
100 g moučkového cukru
1 vejce
1 lžíce mléka
1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
1 čajová lžička mleté skořice
1 čajová lžička kakaa
špetka soli
100 ml vody
1 čajová lžička mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. Přes síto jsem do mísy prosela mouku, špetku soli, prášek do pečiva, skořici a kakao. Suchou směs jsem promíchala a dala stranou.

  2. Do robotu jsem dala máslo a nechala jsem ho vyšlehat do světlé pěny. Dále jsem přisypala moučkový cukr a opět jsem vše nechala důkladně prošlehat.

  3. Do máslové pěny s cukrem jsem přidala vejce. Jakmile se vše spojilo, přilila jsem mléko. Do vzniklé hmoty jsem postupně přisypala suchou směs. Na závěr jsem vše v míse promíchala stěrkou a těsto jsem vyklopila na pracovní plochu.

  4. Těsto bude zpočátku hodně lepit, takže bude potřeba přidávat mouku. Tu přidávejte postupně a vypracujte hladké těsto, které zabalte do potravinové fólie a uložte ho do lednice do druhého dne.

  5. Druhý den těsto vyválejte na asi 5 mm silný plát a vykrajujte různé tvary. Tvary vložte na plech vyložený pečícím papírem.

  6. Ve 100 ml studené vody rozmíchejte 1 lžičku skořice a vykrojené tvary tím potřete.

  7. Plech vložte do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečte 15 minut.

  8. Po upečení sušenky potřete znovu vodou se skořici a posypejte třtinovým cukrem.

  9. Sušenky uložte do krabice nebo dózy a dejte do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!