Vdolečky s majolkou a perníkovým kořením recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 500 g polohrubé mouky
- 60 g cukru
- 42 g droždí
- 200 ml mléka
- 50 ml rumu
- 200 g majolky
- špetka soli
- 1 KL perníkového koření
- 1/2 KL mleté skořice
- 1 vanilkový cukr
- olej na smažení
- 1 vejce
- 1 KL sušené pomerančové kůry
- Na zdobení:
- 250 g měkkého tvarohu
- marmeládu měla jsem pomerančovou
- 1 vanilkový
- 1 skořicový cukr
- mandlové lupínky
Postup Vdolečky s majolkou a perníkovým kořením
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, 100 ml vlažného mléka, 1 kávové lžičky cukru, 1 polévkové lžíce mouky si připravíme kvásek. Necháme na teplém místě vzejít.
Mouku prosejeme do mísy, přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, sůl, perníkové koření, mletou skořici, pomerančovou kůru a promícháme. Přidáme vejce, rum, vzešlý kvásek, majolku, zbylé vlažné mléko a zaděláme vláčné těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto si rozválíme ne silnější plát a skleničkou vykrájíme vdolečky, které necháme ještě asi 15 minut kynout.
Vdolečky usmažíme v oleji dozlatova. Hotové vdolečky potřeme marmeládou a pomocí cukrářského sáčku zdobíme oslazeným tvarohem a sypeme plátky mandlí.