Velikonoční nádivka s uzeninou recept

Top Recepty, Ostatní

Suroviny na recept

4 vejce
500 ml mléka
100 g slaniny
hrst strouhanky
500 g uzeného masa (co nejlibovější)
petržel podle chuti (můžete přidat i pažitku, kopřivu, kopr nebo jiné čerstvé i sušené bylinky)
4 rohlíky
pepř
sůl
1-2 lžíce másla na vymazání
můžete také přidat muškátový květ, nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Uzené maso uvaříme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. Rohlíky rozkrájíme na malé kousky. V mléce rozšleháme vejce, přidáme maso s rohlíkem a okořeníme.

  2. Kopřivy spaříme horkou vodou, spolu s petrželí nadrobno nakrájíme a přidáme do nádivky. Promícháme. Pokud je nádivka řídká přidáme strouhanku, v opačném případě přilijeme mléko.

  3. Pekáček nebo formu vymažeme máslem. Dno poklademe slaninou, přidáme polovinu nádivky, opět poklademe slaninou, a přidáme zbytek nádivky. Slaninu můžeme dát i navrch nádivky. pečeme zhruba 45 minut v předehřáté na cca 180°. (každá trouba peče jinak)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!