Vepřová játra na hříbkách, rajčatech a paprice recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 1/2 kg vepřových jater
- tuk
- 1 cibule
- 4-6 nakrájených hřibů (nemáme-li čerstvé, ani sušené, můžou být sterilované žampióny)
- 2 rajčata zbavená slupek
- 1 zelená paprika
- 1 kl celého kmínu
- 1 balení Gustoso-Fix goulash
- 1 pl libečku (nemusí být)
- hrst nakrájené natě jarní cibulky nebo zelená část pórku
- sůl
- pepř
Postup Vepřová játra na hříbkách, rajčatech a paprice
Postup přípravy receptu
-
Opláchnutá vepřová játra nakrájíme na plátky a po stranách nařízneme, aby se při úpravě moc nekroutila.
Cibuli nakrájíme nadrobno, na tuku zpěníme, vložíme játra a zprudka opečeme.
Přidáme na plátky nakrájené hříbky, na čtvrtky nakrájená rajčata a na proužky nakrájenou papriku.
Promícháme a přiklopíme pokličkou.
Jakmile vše pustí šťávu, vmícháme v 0,5 l vody rozmíchaný Fix, přivedeme k varu a pak na mírném ohni podusíme doměkka.
Do hotového pokrmu přidáme, je-li třeba, koření, pak libeček a zelenou nať.
Podáváme s rýží, knedlíkem, těstovinami aj. Jako příloha se hodí okurkový, rajčatový, zeleninový salát.