Vepřová játra v zelí recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

500 g vepřových jater
1/2 hlávky zelí
100 g anglické slaniny
1 cibule
chilli omáčka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Zelí si očistíme, nakrájíme na kousky, prosolíme, pomačkáme a necháme odstát. Játra si nakrájíme na kousky.

  2. Anglickou nakrájíme na kostičky, osmažíme a přidáme cibulku nakrájenou na kostičky a krátce orestujeme, přidáme játra a restujeme do poloměka.

  3. Přidáme nachystané zelí, opepříme a dále restujeme na mírném ohni. Zelí pouští vodu, proto netřeba podlévat, ale pravidelně mícháme.

  4. Vodu necháme odpařit, přidáme chili omáčku dle chuti a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!