Vepřová kýta s hořčičnou omáčkou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- Olej
- 800 g vepřové kýty
- sůl, pepř
- rozmarýn
- 5 vrchovatých lžic plnotučné hořčice
- 2 stroužky česneku
- 0,5 litru vývaru
- 1 kelímek 31% šlehačky
- 5 lžic polohrubé mouky
Postup Vepřová kýta s hořčičnou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kýtu nakrájíme na plátky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji v tlakovém hrnci (můžeme použít i normální, ale budeme maso vařit déle). Když se maso zatáhne, jemně zasypeme rozmarýnem, přidáme hořčici a prolisujeme česnek.
Vše zalijeme vývarem a vaříme hodinu v tlakovém hrnci.
Rozmícháme metličkou mouku ve smetaně a když je maso měkké, tak přilijeme do hrnce k masu. Dochutíme solí, pokud bude potřeba a vaříme 10 minut na mírném plameni.