Vepřová kýta s hořčičnou omáčkou recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

Olej
800 g vepřové kýty
sůl, pepř
rozmarýn
5 vrchovatých lžic plnotučné hořčice
2 stroužky česneku
0,5 litru vývaru
1 kelímek 31% šlehačky
5 lžic polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu nakrájíme na plátky osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji v tlakovém hrnci (můžeme použít i normální, ale budeme maso vařit déle). Když se maso zatáhne, jemně zasypeme rozmarýnem, přidáme hořčici a prolisujeme česnek.

  2. Vše zalijeme vývarem a vaříme hodinu v tlakovém hrnci.

  3. Rozmícháme metličkou mouku ve smetaně a když je maso měkké, tak přilijeme do hrnce k masu. Dochutíme solí, pokud bude potřeba a vaříme 10 minut na mírném plameni.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!