Vepřová panenka na smetaně s citronem recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

vepřová panenka
sůl
mletý pepř
plnotučná hořčice
olej
smetana
máslo
citron
světlá jíška
brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na plátky a rozklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí z obou stran.

  2. Na rozpáleném oleji narychlo osmahneme, pokapeme citronem, přidáme kousek másla a podlijeme vodou. Necháme podusit cca 15 minut, pak plátky dáme bokem, přilijeme smetanu, nechápe povařit a nakonec zahustíme světlou jíškou.

  3. Podáváme třeba s bramborovým knedlíkem nebo bramborami, ozdobíme plátkem citronu a brusinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!