Vepřová panenka s bramborovo-kukuřičným dortíkem a sýrovou omáčkou, ozdobené slaninou recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

400 g vepřové panenky
250 g brambor
1 menší konzerva kukuřice v nálevu
100 ml 12 % smetany na vaření
100 g sýru (je jedno jakého dle chuti)
1 cibule
4 plátky slaniny
sůl
olej
mléko
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Panenku očistíme od blan, osolíme a potřeme olejem. Na pánvi nebo grilu maso zatáhneme, ať se udělá krusta (obal), který nepustí šťávu při pečení.

  2. Maso s plátky slaniny (uzeniny) na panence, s očištěnou cibulkou a nakrájenou, dáme na pekáč, podlijeme vodou a pečeme na 180°C cca 25 minut. Panenku vyjmeme (slaninu dáme bokem na ozdobu) a filírujeme na plátky.

  3. Očištěné brambory dáme vařit do osolené vody na cca 15 minut. Uvařené brambory vyjmeme a scedíme. Takto uvařené brambory rozšťoucháme s máslem a mlékem, přidáme procezenou kukuřici z nálevu a lžící zamícháme do bramborové kaše. Na talíř dáme formičku ve tvaru krychle a vyplníme směsí do příslušného tvaru.

  4. Smetanu nalijeme do hrnce, přivedeme lehce k varu, až je smetana horká, přidáme sýr (modrý, parmezán atd., dle chuti) a mícháme, než se sýr spojí se smetanou. Tyto 3 hotové suroviny dáme na talíř podle fotky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!