Vepřová pečeně s česnekovou marinádou recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

1 palička česneku
6 PL oleje
2 PL kari pasty
1 PL směs bylinek:
tymián
petrželka
bazalka
1 kg vepřové pečeně
2 velké cibule
sůl
smetanu na šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a 4 stroužky nakrájíme na plátky a promícháme s cibulkou. Druhou část česneku rozetřeme s trochou soli.

  2. Vepřovou nařežeme na necelé plátky - prořežeme jen do 1/4 a spodky necháme celé, aby maso drželo při sobě. Prořezané maso naplníme česnekem s cibulí.

  3. Marináda: Utřený česnek, kari pastu, bylinky a olej smíchat.

  4. Maso potřeme marinádou a necháme macerovat přes noc.

  5. Přendáme do pekáčku, podlejeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě na 180°C přiklopené cca 1 hodinu. Podlejeme smetanou- nemusíme pokuď máte dietku jako já.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!