Vepřová plec s těstovinami recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

6 plátků vepřová plec bez kosti
1 balík těstovin
6 plátků sýra
2 špetky nasekané bazalky
cibuli
pepř
sůl
olej na smažení
hladkou mouku
mléko nebo vodu

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit vodu na těstoviny, kterou osolíme a kápneme trochu oleje, když voda začne vřít, přidáme těstoviny, vaříme do měkka, scedíme, propláchneme vodou a zamícháme do nich nasekanou bazalku.

  2. Plátky plecka si zlehka poklepeme a z každé strany osolíme a opepříme, na pánvi rozehřejeme trošku oleje a maso necháme z každé strany jen zatáhnout. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky.

  3. Hotové maso vložíme do zapékací mísy i s výpekem z masa, přidám cibuli a zalijeme vodou tak, aby maso plavalo.

  4. Dáme do rozehřáté trouby na 180°C asi na cca 20-30 minut, poté zahustíme a ještě vložíme na cca 10 minut do trouby.

  5. Těstoviny naservírujeme na talíř, zalijeme šťávou z masa, přidáme maso, na které vložíme plátek sýru a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!