Vepřová plec s těstovinami recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 6 plátků vepřová plec bez kosti
- 1 balík těstovin
- 6 plátků sýra
- 2 špetky nasekané bazalky
- cibuli
- pepř
- sůl
- olej na smažení
- hladkou mouku
- mléko nebo vodu
Postup Vepřová plec s těstovinami
Postup přípravy receptu
-
Dáme si vařit vodu na těstoviny, kterou osolíme a kápneme trochu oleje, když voda začne vřít, přidáme těstoviny, vaříme do měkka, scedíme, propláchneme vodou a zamícháme do nich nasekanou bazalku.
Plátky plecka si zlehka poklepeme a z každé strany osolíme a opepříme, na pánvi rozehřejeme trošku oleje a maso necháme z každé strany jen zatáhnout. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky.
Hotové maso vložíme do zapékací mísy i s výpekem z masa, přidám cibuli a zalijeme vodou tak, aby maso plavalo.
Dáme do rozehřáté trouby na 180°C asi na cca 20-30 minut, poté zahustíme a ještě vložíme na cca 10 minut do trouby.
Těstoviny naservírujeme na talíř, zalijeme šťávou z masa, přidáme maso, na které vložíme plátek sýru a podáváme.