Vepřové kapsy plněné pestem a mozzarelou recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

vepřová kotleta nebo kýta
bazalkové pesto
mozzarella
pepř
Na pesto:
čerstvá bazalka
olivový olej extra virgine
česnek
sýr parmazánového typu např. Gran Moravia
piniové oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso rozklepeme a potřeme bazalkovým pestem, poklademe plátky mozzarelly a utvoříme kapsu popř. závitek. Zlehka opepříme.

  2. Zprudka opečeme na oleji a podáváme. Jako přílohu jsem zvolila domácí hranolky, ale hodí se i kaše nebo vařené brambory.

  3. Bazalkové pesto: Ideálně v hmoždíři rozmělníme lístky bazalky na kaši a smícháme se zbytkem surovin. Tip: Aby pesto vydrželo déle červstvé přendáme ho do uzavíratelné nádobky a zalijeme olivovým olejem cca 1cm nad směs.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!