Vepřové kapsy plněné pestem a mozzarelou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- vepřová kotleta nebo kýta
- bazalkové pesto
- mozzarella
- pepř
- Na pesto:
- čerstvá bazalka
- olivový olej extra virgine
- česnek
- sýr parmazánového typu např. Gran Moravia
- piniové oříšky
Postup Vepřové kapsy plněné pestem a mozzarelou
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso rozklepeme a potřeme bazalkovým pestem, poklademe plátky mozzarelly a utvoříme kapsu popř. závitek. Zlehka opepříme.
Zprudka opečeme na oleji a podáváme. Jako přílohu jsem zvolila domácí hranolky, ale hodí se i kaše nebo vařené brambory.
Bazalkové pesto: Ideálně v hmoždíři rozmělníme lístky bazalky na kaši a smícháme se zbytkem surovin. Tip: Aby pesto vydrželo déle červstvé přendáme ho do uzavíratelné nádobky a zalijeme olivovým olejem cca 1cm nad směs.