Vepřové karé s paprikovou omáčkou recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

6 ks vepřové kotlety(bez kosti)
1 cibule
olej
sůl
pepř
masox
papriková pasta
instantní jíška světlá

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové karé (kotletky) nařízneme a lehce naklepeme.

  2. Plátky posolíme, opepříme a velmi zlehka potřeme paprikovou pastou.

  3. V pánvičce si rozpálíme trochu oleje a postupně opékáme velmi zprudka plátky karé a to z obou stran.

  4. Opečené maso dáme do hrnce a ve výpeku na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli, kterou přidáme poté do hrnce k masu a lehce podlijeme vodou a dochutíme ještě 1 polévkovou lžíci paprikové pasty.

  5. Rozdrobíme jednu kostku masoxu a lehce dusíme pod pokličkou cca 30 minut.

  6. Maso poté vyjmeme, vzniklou šťávu lehce zahustíme světlou instantní jíškou a provaříme cca 5 minut.

  7. Dle potřeby osolíme. Podáváme s těstovinou, bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!