Vepřové kostky - ala moravský vrabec, se zelím a knedlíkem z řapíku a slaniny recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

2-3 větší cibule
1000 g vepřového libovějšího bůčku
2 PL sádla
sůl
mletý pepř
6 stroužků (i více) česneku
sladká mletá paprika
2 lžičky kmínu
voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme a pokrájíme na velké kostky. Cibuli i česnek pokrájíme nadrobno. Ve větší nádobě rozehřejeme dvě lžíce sádla a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Přídáme kostky masa, které pěkně orestujeme, dokud nepustí šťávu. Maso prosolíme, řádně pokmínujeme, opepříme, posypeme sypkou červenou paprikou a podlijeme vodou. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 25 minut.

  2. Maso i s výpekem přendáme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňu dozlatova. Maso občas zkontrolujeme a podle potřeby podlijeme.

  3. Mezitím si připravíme sudové kysané zeli a při dušení k němu přidáme jedno nahrubo nastrouhané jablko a dochutíme solí a cukrem. Podlijeme při dušení trochou výpeku z masa. Zelí má pak výbornou chuť. Připravím si i bramborové knedlíky:

  4. Z restovaného řapíkatého celeru a slaninky a knedlíků z práškového těsta.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!