Vepřové kostky - ala moravský vrabec, se zelím a knedlíkem z řapíku a slaniny recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 2-3 větší cibule
- 1000 g vepřového libovějšího bůčku
- 2 PL sádla
- sůl
- mletý pepř
- 6 stroužků (i více) česneku
- sladká mletá paprika
- 2 lžičky kmínu
- voda
Postup Vepřové kostky - ala moravský vrabec, se zelím a knedlíkem z řapíku a slaniny
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme a pokrájíme na velké kostky. Cibuli i česnek pokrájíme nadrobno. Ve větší nádobě rozehřejeme dvě lžíce sádla a osmahneme na něm cibuli s česnekem. Přídáme kostky masa, které pěkně orestujeme, dokud nepustí šťávu. Maso prosolíme, řádně pokmínujeme, opepříme, posypeme sypkou červenou paprikou a podlijeme vodou. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 25 minut.
Maso i s výpekem přendáme do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňu dozlatova. Maso občas zkontrolujeme a podle potřeby podlijeme.
Mezitím si připravíme sudové kysané zeli a při dušení k němu přidáme jedno nahrubo nastrouhané jablko a dochutíme solí a cukrem. Podlijeme při dušení trochou výpeku z masa. Zelí má pak výbornou chuť. Připravím si i bramborové knedlíky:
Z restovaného řapíkatého celeru a slaninky a knedlíků z práškového těsta.