Vepřové kostky na sušených švestkách recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

500 g vepřové kýty (na kostky)
lžíce sádla
1 velká cibule
100 g anglické slaniny (na kostičky)
10-12 sušených švestek bez pecek
50 ml smetany
marináda:
2 lžíce oleje
1 lžička hořčice
1 lžička povidel
1 lžička citronové šťávy
špetka skořice
špetka chilli
1/2 lžičky červené papriky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve smícháme marinádu. Maso v tom obalíme a necháme 0,5 - 1 hodinu odležet.

  2. Poté kostky orestujeme na rozpáleném sádle a necháme zatáhnout. Přihodíme cibuli, slaninu a švestky. Podlijeme do poloviny vývarem nebo vodou a dusíme do měkka cca 40 minut.

  3. Po změknutí masa přilijeme smetanu a chvíli povaříme. Omáčka zhoustne a není třeba zahušťovat.

  4. Dochutíme a podáváme s těstovinami nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!