Vepřové kostky „Pfefferico“ recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 kg vepřové kýty
- sáček tekuté marinády Pfefferico
- cibule
- olej
- sůl
- tmavá instantní jíška
- vývar
Postup Vepřové kostky „Pfefferico“
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso z kýty nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm a takto připravené kostky masa promícháme s polovinou sáčku marinády Pfefferico“. Kostky masa necháme v chladu odležet asi 30–60 minut.
Kostky masa poté orestujeme v pánvi bez oleje (je již v marinádě, stejně jako sůl). V hrnci, si na oleji osmažíme nakrájenou cibuli do zlaté barvy a následně přidáme skoro hotové opečené kostky masa a dusíme cca 30 minut.
Podlijeme asi 0,5 litrem vývaru z vepřových kostí a zeleniny, kdo nemá, může nahradit vodou s kostkou masoxu, ale vývar z kostí je vývar z kostí“. Dusíme cca 30 minut.
Poté co je maso měkké zahustíme tmavou instantní jíškou a cca 3 minuty ještě necháme vařit. Podáváme s těstovinami.