Vepřové kostky s cizrnou a mrkví recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

500 g vepřová plec (krkovice)
150 g cizrny
2 větší mrkve
1 cibule
1 - 2 stroužky česneku
čerstvý zázvor - asi 2 cm
sůl
pepř
mletý kmín
1 lžička octa
vývar podle chuti
jíška
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si namočíme cizrnu, pak vodu slijeme a v nové vodě vaříme do měkka.

  2. Maso si nakrájíme na kostky.

  3. Na tuku orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka, pak přidáme maso a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a nadrobno nakrájený zázvor a česnek. Podlijeme trochou vývaru a dusíme téměř do měkka.

  4. Pak vložíme mrkev nakrájenou na kolečka a dodusíme.

  5. Pak přidáme uvařenou cizrnu a vývar - podle toho kolik chceme omáčky, můžeme ještě přidat česnek a uvedeme do varu, zahustíme jíškou a provaříme. Nakonec ještě dochutíme octem. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!