Vepřové kostky s hořčicovou omáčkou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- vepřové maso
- 3 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 smetana na šlehání
- vývar z masa nebo masox
- olej
- šťáva z citronu nebo ocet
- sůl
- pepř
- mléko na dolití
Postup Vepřové kostky s hořčicovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na kostky, do misky dáme hladkou mouku a maso v ní vyválíme.
Cibule pokrájíme na proužky a orestujeme na oleji, opečeme úplně do hněda.
Poté přidáme maso, které také opečeme co nejvíce a zalijeme trochou vody, aby bylo maso potopené, dolijeme mléko.
Přidáme masox, protlačený česnek, hořčici a necháme dusit tak hodinu.
Omáčku si doladíme citrovou šťávou, osolíme a pokud není omáčka hustá jak chceme mít, tak dáme do smetany 1-2 lžíce hladké mouky, rozšleháme a vlijeme do omáčky-ještě povaříme.