Vepřové kostky s hořčicovou omáčkou recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

vepřové maso
3 větší cibule
3 stroužky česneku
3 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce hladké mouky
1 smetana na šlehání
vývar z masa nebo masox
olej
šťáva z citronu nebo ocet
sůl
pepř
mléko na dolití

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na kostky, do misky dáme hladkou mouku a maso v ní vyválíme.

  2. Cibule pokrájíme na proužky a orestujeme na oleji, opečeme úplně do hněda.

  3. Poté přidáme maso, které také opečeme co nejvíce a zalijeme trochou vody, aby bylo maso potopené, dolijeme mléko.

  4. Přidáme masox, protlačený česnek, hořčici a necháme dusit tak hodinu.

  5. Omáčku si doladíme citrovou šťávou, osolíme a pokud není omáčka hustá jak chceme mít, tak dáme do smetany 1-2 lžíce hladké mouky, rozšleháme a vlijeme do omáčky-ještě povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!