Vepřové kostky v omáčce recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

400 g vepřového masa (kostky)
3 střední cibule (možno i více, dle vašeho zvyku)
koření (dle chuti, používám cokoliv, na co mám chuť a je po ruce, třeba Grilovací, Texas...)
olej
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na oleji, na cibuli dáme okořeněné maso a necháme ze všech stran zatáhnout.

  2. Poté zalijeme vodou, až je zcela potopené, klidně i více, dle toho, kolik chcete ve výsledku omáčky. Já zalévám vařící vodou z konvice, je to rychlejší.

  3. Hrnec zakryjeme poklicí a necháme dusit doměkka.

  4. Na závěr dle potřeby dosolíme či dochutíme a zahustíme jíškou. Podáváme s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!