Vepřové maso v lorně recept

Top Recepty, Grilování

Suroviny na recept

vepřové koleno
libový bůček
plecko
vepřová krkovička
cuketa
česnek
cibule
sůl
pepř
koření
kousek sádla

Postup přípravy receptu

  1. Maso den předem nasolíme a okořeníme (u nás troška směsi Sele na rožni), můžeme zakápnout olejem a uložíme přes noc do lednice.

  2. Lornu vymázneme kouskem sádla, naskládáme do ní směs masa a zeleniny, lehce zastříkneme vodou, přiklopíme a dáme na gril. Grilujeme za občasného kontrolního nakukování pod pokličku.

  3. Maso bylo měkké, upečené, voňavé kouřem a použitým kořením (jakoby lehce zauzené), s velice dobrou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!