Vepřové osso buco na čínský způsob recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 kg vepřového kolena osobuko (prodávají v Tescu nasekané na porce)
- olej
- 1 velká cibule
- 1/2 sáčku baby karotek (měla jsem mražené) nebo 2 mrkve na kostičky
- 1 kl sušeného zázvoru nebo 1 pl nastrouhaného čerstvého
- 3 stroužky česneku
- 1 hvězdička badyánu
- 1 celá skořice
- 1/4 kl sušených chilli vloček (nebo čerstvou chilli papričku)
- 1 pl medu
- 6 pl sojové omáčky (já dala tmavou)
- 1 plechovka loupaných rajčat v rajčatové šťávě
- sůl, pepř
- 1 pl rýžového octa
- podle potřeby 1 kl solamylu
Postup Vepřové osso buco na čínský způsob
Postup přípravy receptu
-
Porce masa omyjeme, osolíme, opepříme a dáme na pekáček. Pečeme na sucho asi 20 min v troubě na 200°, dokud nechytí barvu.
Mezitím na oleji v nádobě, která půjde dát do trouby, zpěníme nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme mrkvičku, badyán a skořici a společně chvíli mícháme, až zelenina chytí barvu.
V misce smícháme prolisovaný česnek, med, sojovou omáčku, zázvor, chilli, rýžový ocet a rajčata. Přidáme směs k zelenině a promícháme. Podlijeme vodou nebo vývarem, vložíme opečené maso i s výpekem, přiklopíme poklicí a vložíme do trouby asi na 1 hodinu na 170°.
Po hodině by maso mělo být měkké. Sundáme pokličku z pekáčku, zvýšíme teplotu na 200° a pečeme ještě asi 20 minut, aby se vyvařila šťáva a maso se opeklo. Pokud bychom měli moc šťávy, můžeme ji zahustit trochou solamylu, rozmíchaného ve studené vodě.
Podávala jsem s kari rýží.