Vepřové plátky na celeru recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

8 plátků vepřového masa (nejlépe kotleta)
1 menší sklenička sterilovaného celeru v kyselém nálevu
(strouhaný, cca 370 g/ml)
5 jarních cibulek
sůl
pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka.

  2. Pekáč pokapeme olivovým olejem a rovnoměrně do něj nasypeme jarní cibulku. Přidáme sterilovaný celer, včetně nálevu a můžeme trochu promíchat, aby spolu s jarní cibulkou byl po celé ploše pekáče.

  3. Vepřové plátky poklademe na celer, přikryjeme (poklicí nebo alobalem) a dáme péct do trouby na 200-220 stupňů.

  4. Během pečení průběžně kontrolujeme a maso obracíme, aby se pořádně propeklo z obou stran. Když je maso skoro měkké, dopečeme bez poklice / alobalu.

  5. Podáváme s rýží nebo s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!