Vepřové plátky zapečené s celerem a sýrem recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 plátky vepřového masa krkovice
1/2 celeru
sýr hermelín
sůl
pepř
olej
Knorr šťáva k vepřovému masu

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 220°C (horkovzdušnou na 200°C).

  2. Celer očistíme a nakrájíme na menší hranolky.

  3. Do kastrolu dáme vodu, osolíme, vložíme do ní celerové hranolky a vaříme cca 10 minut.

  4. Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran na oleji na pánvi opečeme.

  5. Do zapékací nádoby dáme olej z pánve, na kterém jsme pekli maso, položíme na to opečené vepřové plátky.

  6. Na opečené vepřové plátky dáme celerové hranolky, poklademe je nakrájeným hermelínem nebo posypeme nastrouhaným sýrem.

  7. Nádobu vložíme do trouby a zapékáme cca 15 minut, resp. až sýr roztaje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!