Vepřový guláš V. recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

500 g vepřové kýty
cibule
sůl
pepř
olej
1 lžíce majoránky
1,5 lžičky sladké papriky
worchester
trochu plnotučné hořčice
nové koření
jalovec
bobkový list
1 stroužek česneku
1 lžička mletého zázvoru
1-2 lžíce kečupu
špetka pálivé papriky
mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Maso si den předem naložím do uvedeného koření (kromě majoránky) a česneku.

  2. Druhý den osmahnu na oleji cibulku a maso nakrájené na větší kousky, zaleju vývarem nebo vodou, dusím pod pokličkou asi 45 minut, dokud není maso měkké, po změknutí se pokusím vyndat nové koření, jalovec a bobkový list, přidám kečup, horčici, worchester, majoránku, povařím a nakonec zahustím moukou. Příloha: houskový knedlík, chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!