Vepřový výřez na kmíně, fazolkách se sušenou hlívou ústřičnou a libečkem recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

800 g vepřového masa na dušení(doporučuji masový výřez)
1 cibule
3 hrsti zelených fazolek
1 lžíce celého kmínu (nemusí být úplně plná)
1 lžíce sušené hlívy ústřičné
větvička libečku
1 lžíce Solamylu
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kostky výřezu, ten osmahneme a zalijeme vodou.

  2. Přidáme kmín, hlívu, libeček, pepř, osolíme a necháme dusit.

  3. Když maso změkne, tak přidáme fazolky a omáčku si zredukujeme, podle počtu strávníků a ještě dusíme. Buď necháme vydusit, nebo přidáme vodu, dosolíme, doladíme a zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce vody a necháme provařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!