Vídeňský knedlík recept

Top Recepty, Přílohy

Suroviny na recept

1 veka
4 vejce
sůl
1,7 dl mléka
2 lžíce hrubé mouky
2 lžíce strouhanky
5 dkg másla
ubrousek na vaření knedlíku

Postup přípravy receptu

  1. Jednu polovinu veky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, aby se veka pěkně rozmočila.

  2. Druhou polovinu veky nakrájíme na kostičky a na másle za stálého míchání osmažíme a necháme ji vychladit.

  3. Do namočené veky v mléce dáme 4 žloutky, mouku, strouhanku, sůl, vychlazenou opečenou veku a nakonec sníh ze 4 bílků.

  4. Promícháme a vytvoříme z těsta 1 knedlík (oválný).

  5. Ubrousek namočíme, rozprostřeme na stůl, potřeme máslem, posypeme hrubou moukou a zabalíme do něj knedlík a dáme uvařit do páry na 40 minut. Já jej vařím v parním hrnci.

  6. Hotový knedlík nakrájíme na kolečka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!