Vídeňský řez (bezlepkový) recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
200 g moučkového cukru
4 vejce
1 vanilkový cukr
125 ml oleje
125 ml mléka
1 prášek do pečiva
150 g rýžové mouky
150 g Jizerky nebo Unimix nebo Jizerky
Pomerančový krém:
1 l pomerančového džusu
6 lžíc moučkového cukru
80 g škrobové moučky
Vanilkový krém:
3 dcl mléka
1 vanilkový pudink
1 vanilkový cukr
130 g másla
6 lžic moučkového cukru
Dále:
2 balíčky amarantových piškotů
pomerančový džus
2 lžíce rumu
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Celá vejce, cukr, vanilkový cukr vyšleháme do pěny, přišleháme olej, mléko, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Upečeme a necháme vychladnout.

  2. Krém: Do 1l džusu přidáme 6 lžic moučkového cukru, 80g škrobu a uvaříme hustou kaši kterou ihned vlijeme na piškot a necháme ztuhnout.

  3. Vanilkový krém: Uvaříme pudink a necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukrem do pěny a přišleháváme vychladlý pudink. Krém rozetřeme na pomerančový krém.

  4. Na vanilkový krém naskládáme piškoty namočené v džusu s rumem a pocákáme čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!