Višňový sad Ljubov Andrejevny Raněvské recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
1 velký kelímek bílého jogurtu (raději hustější konzistence)
tento kelímek se stane odměrkou pro další suroviny
1 kelímek cukru (ideálně přesátý)
1 kelímek přesáté polohrubé mouky
2 celá vejce (ideálně pokojové teploty)
1 lžičku sody bikarbony (případně 1/2 prášku do pečiva)
trošku tuku (Hera?) na vymazání formy a krapet mouky na vysypání formy
zrnko soli
Na povrch těsta:
čerstvé višně, třešně, případně kompotované
Na drobenku:
cukr
máslo
mouka

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme prosátou polohrubou mouku, prosátý cukr moučka, zrnko soli.

  2. V další míse rozšleháme dvě celá vejce pokojové teploty. Přidáme kelímek bílého jogurtu a přimícháme veškeré sypké a řádně promíchané ingredience z první mísy.

  3. Na závěr - na úplný závěr vmícháme sodu bikarbonu a směs vlijeme do vymazané a vysypané formy.

  4. Vypeckované višně (třešně) klademe na těsto. Máte-li ovoce kompotované, nechte šťávu z ovoce okapat a trošku vyválejte v cukru, aby se vám příliš nepropadalo do koláče.

  5. Rukama vypracujete drobenku z másla, cukru a mouky. Višně posypete. Višňový sad vložíte do rozehřáté trouby a pečete při mírné teplotě zhruba 30 minut. Doba pečení je samozřejmě pouze orientační.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!