Vrstvená jablková buchta recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Tmavé těsto:
- 150 g celozrnné žitné mouky
- 75 g oleje
- 50 g třtinového cukru (very dark)
- 4 lžíce vody
- 1 lžíce bio kakaového prášku
- 1 vejce
- Světlé těsto:
- 100 g celozrnné špaldové mouky (hladké)
- 80 g sušeného rostlinného mléka
- 100 ml datlového sirupu
- 1 vejce
- 50 ml oleje
- 5 g bio kypřícího prášku
- Náplň:
- 1 tvaroh (kostka)
- 100 ml rostlinného mléka
- 3-4 nastrouhaná jablka (cca 400 g)
- 20 g vanilkové Fruktosy
- 40 g kukuřičného škrobu
- skořice
Postup Vrstvená jablková buchta
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve dáme nahřát troubu na 175 °C.
Připravíme tmavé těsto. Smícháme všechny ingredience a ručně uhněteme měkké, ale pevné těsto. Dáme ho na vymazaný a vysypaný plech, opatrně prsty rozmačkáme po celém dně a uděláme malé okraje. Těsto se dá i vyválet a poté přenést na plech, ale dá to více práce.
Metličkou promícháme tvaroh s mlékem, jablka máme nahrubo nastrouhaná a smícháme je s fruktosou a škrobem. Tvarohem potřeme tmavé těsto, zasypeme jablky a posypeme skořicí.
Připravíme světlé těsto. V míse vyšleháme vejce se sirupem do světlejší pěny, přidáme ostatní ingredience, kromě kypřícího prášku. Jakmile je trouba připravená, opatrně do těsta vmícháme prášek a zalijeme s ním rovnoměrně jablka po celém povrchu. Pečeme zhruba 35-40 min.