Vypečená sádlová pomazánka recept

Top Recepty, Pomazánky

Suroviny na recept

1-1,5 kg vepřového hřbetního sádla
4 střední cibule
hlavička česneku
kmín
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo umeleme na masovém mlýnku na hrubo.

  2. Cibuli pokrájíme na drobno a česnek usekáme.

  3. Vše i s kořením v míse promícháme, zakryjeme celofánem a necháme odležet do druhého dne.

  4. Směs nasypeme do kastrolu, dáme malou skleničku vody a tak půl hodiny zakryté dusíme, než sádlo jakoby zesklovatí. Občas promícháme.

  5. Nasypeme do pekáče a pečeme odkryté v troubě na 130°C. Když vršek zezlátne, promícháme. Když sádlo pustí hodně tuku, aspoň jednou během pečení slijeme přes cedník a dál pečeme, než zbyde zlatavá směs.

  6. Hotové opět spojíme s vypečeným sádlem a dáme do uzaviratelných sklenic.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!