Vývar se zimní zeleninou recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1,5 l slepičího nebo hovězího vývaru
1 šalotka
1 velká mrkev
1/2 kedlubny
1/4 celerové bulvy
1 petržel + nať
2 kapustové listy
hrst mraženého hrášku
1 polévková lžíce olivového oleje
máslo - asi jako vlašský ořech
pepř
sůl
Zavářka:
(masové knedlíčky - recept při kapustové polévce s masovými knedlíčky)
menší množství těstovinové zavářky
nejlépe jemné flíčky

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku pokrájame nedrobno a speníme na masle s olejom. Koreňovú zeleninu pokrájame na jemné juliennes a pridáme k šalotke.

  2. Chvíľku restujeme, potom podlejeme asi 100 ml vývaru (urobila som ho z kuracích krídel a trupov) a dusíme, kým zelenina nezmäkne. Keď je mäkká, zalejeme ju zvyšným vývarom a necháme zovrieť.

  3. Do vriacej polievky vsypeme hrášok a kelové alebo kapustové listy pokrájané na tenké pásiky.

  4. Ochutíme a zavaríme mäsové knedličky.

  5. Tesne pred koncom pridáme posekanú petržlenovú vňať.

  6. Cestoviny ako zavárku uvaríme osobitne, na dno taniera dáme trochu fliačkov a na ne nalejeme horúcu polievku s knedličkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!