Začátečnický štrúdl s postupem recept

Top Recepty, Pro začátečníky

Suroviny na recept

1 listové těsto(jsou tam 2 obdélníkové placky)
5 větších jablek (lepší jsou trochu nakyslé)
1 skořicový cukr
1 lžíce skořice
hrst rozinek
menší hrst mandlí
drobný krystalový cukr (nebo práškový cukr)
strouhanka (nebo rozdrcené piškoty)
vejce nebo olej, nebo jen voda (na potření)

Postup přípravy receptu

  1. Listová těsta rozválíme na 2 větší obdélníky, doprostřed po celé délce nasypeme strouhanku nebo piškoty, mohou být i drobečky z nějaké buchty.

  2. Do mísy si dáme okrájená a vyčištěná jablka, nejprve na 4 díly a z nich pak plátky. Přidáme skořici, skořicový cukr, hrozinky, cukr, a na menší kousky nakrájené mandle. Vše smícháme, rozdělíme na poloviny a každou rozprostřeme na strouhanku, kterou máme na těstě a opět posypeme strouhankou.

  3. Přes jablka zabalíme boky těsta(viz foto), trochu zmáčkneme a navrch potřeme vajíčkem nebo nějakou surovinou z postupu a posypeme trochou krystalového cukru, pečeme ve vyhřáté troubě tak na 200°C a hlídáme, upečeno máme tak za 15-20 minut ale raději hlídáme.

  4. Upečený štrůdl posypeme cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!