Zadělávané kedlubny trochu jinak recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

4 větší kedlubny
1 sladká smetana
1 zakysaná ochucená smetana
1 menší cibule
2 PL instantní jíšky
1 lžíce sádla
sůl
popř. cukr
ocet

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájenou cibuli dáme zpěnit na sádlo.

  2. Jakmile zesklovatí přidáme na hrubo nastrouhané kedlubny, trochou vody podlejeme a podusíme téměř doměkka.

  3. Potom na to vylejeme sladkou i zakysanou smetanu, mírně zahustíme jíškou či jinak a znovu necháme přejít varem.

  4. Nakonec osolíme a kdo chce, může ještě dochutit cukrem a octem. Podávám s vařeným bramborem a pečeným masem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!