Zakysaná kapustovka recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1 menší hlávka kapusty
4 větší brambory
1 cibule
1 větší mrkev
2 stroužky česneku
1 lžička drceného kmínu
1 lžička majoránky
1 lžička mleté papriky
100 ml zakysané smetany (může být i víc)
1 vrchovatá lžíce hladké mouky (kdo chce polévku řidší, dá méně)
několik lžic oleje (na osmažení cibule)
1 zeleninový bujón
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu si nakrouháme jako zelí, mrkev a brambory nakrájíme na čtverečky, česnek na plátky(nebo můžeme propasírovat) a cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. V hrnci s olejem osmažíme cibuli do sklovita, dáme papriku, kapustu, brambory, mrkev a ještě chvilku osmažíme.

  3. Pak zalijeme zeleninovým vývarem(není-li po ruce dáme 1/2 masoxu, nebo Vegetu, ale klidně nemusíme dávat nic z toho), dodáme kmín s majoránkou a vaříme, až je zelenina měkká.

  4. Do zakysané smetany dáme mouku a 1 naběračku vařící se polévky, pěkně prošleháme metličkou a nakonec vlijeme do polévky (děláme to tak proto, aby se nám smetana v polévce nezdrcla a funguje to bezvadně.

  5. Polévku promícháme, chvíli necháme povařit, můžeme dosolit a po vypnutí polévky dáme ještě petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!