Zakysaná kapustovka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 menší hlávka kapusty
- 4 větší brambory
- 1 cibule
- 1 větší mrkev
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička mleté papriky
- 100 ml zakysané smetany (může být i víc)
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky (kdo chce polévku řidší, dá méně)
- několik lžic oleje (na osmažení cibule)
- 1 zeleninový bujón
- sůl
- petrželka
Postup Zakysaná kapustovka
Postup přípravy receptu
-
Kapustu si nakrouháme jako zelí, mrkev a brambory nakrájíme na čtverečky, česnek na plátky(nebo můžeme propasírovat) a cibuli nakrájíme nadrobno.
V hrnci s olejem osmažíme cibuli do sklovita, dáme papriku, kapustu, brambory, mrkev a ještě chvilku osmažíme.
Pak zalijeme zeleninovým vývarem(není-li po ruce dáme 1/2 masoxu, nebo Vegetu, ale klidně nemusíme dávat nic z toho), dodáme kmín s majoránkou a vaříme, až je zelenina měkká.
Do zakysané smetany dáme mouku a 1 naběračku vařící se polévky, pěkně prošleháme metličkou a nakonec vlijeme do polévky (děláme to tak proto, aby se nám smetana v polévce nezdrcla a funguje to bezvadně.
Polévku promícháme, chvíli necháme povařit, můžeme dosolit a po vypnutí polévky dáme ještě petrželku.