Žampionový salát s vejci recept

Top Recepty, Saláty

Suroviny na recept

400 g žampionů
4 vejce uvařená natvrdo
100 g šunky
jarní cibulka
1/2 lžíce hořčice
2 lžíce zakysané smetany
2 lžíce majonézy
1 lžíce jemně nasekaného kopru (nemusí být)
šťáva z půlky citronu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony nakrájíme na větší kousky a vaříme v osolené vodě s citronem 8-10 minut. Scedíme je, vmícháme nakrájenou bílou část cibulky a necháme vychladnout.

  2. Ke studeným žampionům přimícháme nakrájená vejce a šunku na kousky, Přidáme hořčici, smetanu, majonézu a sůl s pepřem.

  3. Salát dochutíme a podle potřeby přidáme ještě smetanu nebo majonézu. Nakonec vmícháme nakrájenou zelenou část cibulky. Salát vychladíme a podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!