Žampionový salát s vejci recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- 400 g žampionů
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 100 g šunky
- jarní cibulka
- 1/2 lžíce hořčice
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce jemně nasekaného kopru (nemusí být)
- šťáva z půlky citronu
- sůl
- pepř
Postup Žampionový salát s vejci
Postup přípravy receptu
-
Žampiony nakrájíme na větší kousky a vaříme v osolené vodě s citronem 8-10 minut. Scedíme je, vmícháme nakrájenou bílou část cibulky a necháme vychladnout.
Ke studeným žampionům přimícháme nakrájená vejce a šunku na kousky, Přidáme hořčici, smetanu, majonézu a sůl s pepřem.
Salát dochutíme a podle potřeby přidáme ještě smetanu nebo majonézu. Nakonec vmícháme nakrájenou zelenou část cibulky. Salát vychladíme a podáváme s pečivem.