Zapečený patizon s bylinkovou krustou recept

Top Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny na recept

2 patizony
asi 5 středních rajčat (lepší jsou ta oválná)
1 starší žemle
hladkolistá petržel
bazalka
2 stroužky česneku
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Patizony očistíme a nakrájíme na asi půlcentimetrové plátky, osolíme a necháme půl hodiny vypotit.

  2. Žemli rozmixujeme a smícháme s nasekaným česnekem a nasekanými čerstvými bylinkami. Kdo chce, může přidat trochu parmezánu, ale není nutný.

  3. Pekáček vymažeme olejem a skládáme střídavě osušené plátky patizonu a plátky rajčat. Zasypeme žemlovou směsí a pečeme v troubě při 180 - 200°C do zrůžovění povrchu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!