Zapečený patizon s bylinkovou krustou recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 2 patizony
- asi 5 středních rajčat (lepší jsou ta oválná)
- 1 starší žemle
- hladkolistá petržel
- bazalka
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
Postup Zapečený patizon s bylinkovou krustou
Postup přípravy receptu
-
Patizony očistíme a nakrájíme na asi půlcentimetrové plátky, osolíme a necháme půl hodiny vypotit.
Žemli rozmixujeme a smícháme s nasekaným česnekem a nasekanými čerstvými bylinkami. Kdo chce, může přidat trochu parmezánu, ale není nutný.
Pekáček vymažeme olejem a skládáme střídavě osušené plátky patizonu a plátky rajčat. Zasypeme žemlovou směsí a pečeme v troubě při 180 - 200°C do zrůžovění povrchu.