Zapékané brambory à la Itálie recept

Top Recepty, Bramborová jídla

Suroviny na recept

500-600 g oloupaných brambor
60 g sušené šunky
5-6 ks sušených rajčat
100 g žervé (paloučku, cottage...)
125 g mozzarelly
1 hrst oliv dle chuti (zelené, černé...)
snítka tymiánu
olej z naložených sušených rajčat
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Zapékací mísu nebo remosku vymažeme olejem z naložených sušených rajčat (nebo máslem), dno vyložíme vrstvou pokrájených brambor, ty posypeme drobně pokrájenou sušenou šunkou (schwarzwaldská, prosciutto...), pokrájenými sušenými rajčaty, olivami, lístečky tymiánu, pokrájeným nebo rozdrobeným přírodním žervé (nebo paloučkem, cottage...) a plátky mozzarelly.

  2. Na tuto náplň naskládáme zbytek pokrájených brambor, které pokapeme opět olejem ze sušených rajčat, osolíme, ochutíme lístečky tymiánu, případně opepříme, zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů.

  3. Pečeme cca 30 minut, do změknutí brambor.

  4. Pokud chceme pokrm pro více osob, množství ingrediencí zdvojnásobíme, brambory uděláme v zapékací míse nebo remosce o další dvě vrstvy vyšší a zapékáme asi o 15 minut déle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!