Zapékaný vepřový mozeček s krůtími srdíčky recept

Top Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

450 g krůtích srdíček
300 g vepřového mozečku
5 uvařených brambor
1 cibule nakrájená nadrobno
1/2 červené cibule na plátky
100 g plátkového sýra
sladká paprika
pepř
muškátový květ
mletý koriandr
2 vejce
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mozeček spaříme horkou vodou s octem a solí, odblaníme, nakrájíme na kousky, srdíčka očistíme - odkrojíme kousky tuku i céviček, chvilku svaříme (3 minuty) a nakrájíme na plátky.

  2. Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a na ní krátce opečeme směs ze srdíček a mozečku, kterou při tom osolíme a posypeme sladkou paprikou.

  3. Troubu vyhřejeme na 180°C, do zapékací misky vymazané sádlem vložíme plátky brambor (část necháme na poslední vrstvu), osolíme, na ně vložíme směs srdíček a mozečku.

  4. Okořeníme smíchaným kořením (paprika, pepř, květ, koriandr, trošinku soli), poklademe částí červené cibule, plátky sýra a zbytkem cibule, pak zbytek brambor a dokořeníme.

  5. Poklademe kousky sádla a zalijeme rozšlehanými vejci. Zapékáme na 180°C asi 30 minut (podle trouby) dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!