Zeleninová polévka s kari a zázvorem recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

2 větší mrkve
1/4 celeru
1/2 menšího květáku
3 velké brambory
3 žampiony
3 PL oleje
10 dkg slaniny -nemusí být
2 PL koriandru čerstvého nebo 1/2 KL koriandru mletého
2 PL čerstvého zázvoru nebo 1/2 KL zázvoru mletého
2 bobkové listy
2 stroužky česneku
2 PL citronové šťávy
2,5 KL kari koření
pažitka
sůl
mletý pepř
1 l vody nebo zeleninového vývaru
smetana

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, celer, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. Květák rozebereme na malé růžičky, žampiony nakrájíme na plátky.

  3. Do hrnce dáme trochu oleje a osmažíme slaninu, na to přidáme všechnu zeleninu a cca 5 minut restujeme.

  4. Do orestované zeleniny přidáme nastrouhaný zázvor, propasírovaný česnek, bobkové listy, kari, koriandr, citronovou šťávu, sůl, pepř, zalijeme vodou a promícháme.

  5. Vaříme pod pokličkou do změknutí zeleniny (cca 20 minut), pak polévku dle potřeby dochutíme, případně přidáme ještě vodu.

  6. Polévka je sama o sobě hustá, takže není třeba zahušťovat máslovou jíškou.

  7. Na talíři polévku posypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!