Zeleninová polévka se smetanou a sýry recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

cca 20 ks ředkviček
půlka malého květáku
asi 15 cm porku, pokud máme pěkné zelené listy, tak i je přidáme
1 cibule
půlka červené a 1 půlka zelené kapie
1 - 2 stroužky česneku
1 smetana na vaření
1 sýr s šunkovou příchutí a 1 paprikový (lze dát i jiné) viz POZN.
asi 50 gramů nivy (lze vynechat, nahradit..) viz POZN.
do hotové polévky pár cherry rajčátek
1-2 lžíce mouky na zahuštění
olej
vývar
petrželka, kopr či jiné bylinky ze zahrádky
Na dochucení:
sůl
pepř
případně ocet nebo lžíce zakysanky

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, česnek a vhodíme tam zeleninu. Restujeme cca 6 minut. Zalijeme vývarem (nejlépe zeleninovým) jen do výše zeleniny a dusíme asi 16 min, na skus zeleniny, malinko opepříme, se solí raději počkejme kvůli sýrům.

  2. Rozmixujeme, vložíme smetanu rozmíchanou s moukou a vaříme ještě asi 15 min.

  3. Přidáme sýry, mícháme do rozpuštění, vhodíme tam pár ředkviček nakrájených na plátky a několik cherry rajčat, pokud chceme, petrželku a vypneme sporák. Ještě promíchneme.

  4. Dochutíme a necháme ještě spojit chutě asi 7 minut a podáváme. Chuť cherry rajčátek a ředkviček s ostatní zeleninou a sýry vytvořila zajímavou jemně pikantní chuť. Já už dál nedochucovala.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!