Zeleninová příloha k masu recept

Top Recepty, Přílohy

Suroviny na recept

2 tácky čerstvé polévkové zeleniny
1 lžíce oleje
oříšek másla
2 polévkové lžíce smetany ke šlehání
šťáva z půlky citronu
sůl
pepř
2 kávové lžičky cukru

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Kapustu necháme povařit v otevřeném hrnci cca 5 minut a vodu vylijeme. Cibuli nakrájíme na drobno, pórek na půlkolečka a oboje dáme orestovat do vyšší pánve na olej s máslem. Ostatní zeleninu s vyjímkou česneku povaříme vcelku do poloměkka, pokrájíme na větší kousky i se spařenou kapustou a přidáme do pánve. Vše promícháme a restujeme dál cca 5 minut.

  2. Ke směsi v pánvi přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, zakápneme citronovou šťávou a osladíme - vše podle chuti. Na závěr vmícháme smetanu a ihned odstavíme z tepelného zdroje.

  3. Podáváme jako přílohu k masu v minutkových úpravách. Výborná je podávaná také s volským okem nebo se ztraceným vejcem, které klademe na zeleninu a zlehka protrhneme, aby žloutek vtekl k zelenině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!